V. Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny

A végeredmény:

modellvitorlazas.hu/eredmenyek/

 

A rajt pillanatai videón! Köszönet az alkotójának, Lakatos András (HUN87) sporttársnak!

www.youtube.com/watch?v=nJR7VgGahaU&feature=youtu.be

 

A hétvégén ( 2015.05. 01-n ) megtartott V. Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny változó erejű szélben viszont esőmentes napsütésben zajlott. Nagyszerű, hogy sikerült teljes mértékben elfogadtatni az RG65 hajóosztályt a baranyai fellegvárban. Ez nagyobb siker a jövőnkre nézve, mint ahogy ezt sokan gondolják manapság.

Az A osztály (70 cm. alatti hajók) győztesei ugyan azok lettek, mint akik az immár külön hajóosztáylként díjazott RG65 osztály győztesei is voltak.

I. Kloiber Ákos ( Goth XP hajóval) ....jött, látott és győzőtt! Úgy hiszem Ő az RG65 legifjabbja, ez a jővőre nézve nagyon örömteli dolog!


II. Molnár Imre ( a vadi új Radical hajóval, de valami kis műszaki hibával) ..... lassan bérletes dobogós lesz! :-)
A két új hajónak frenetikus a sebessége és ez jó kezekben, nagyon is éremesélyes kombináció.

III. Gergely András ( Dragon Force hajóval de Csókasails vitorlázattal az eredeti vitorlákat lecserélve) András rengeteg gyakorlás és áldozatvállalás mellett érte el ezt a ragyogó eredményt. Véleményem szerint a legfontosabb, rendesen felszerelt hajóval, kiváló vitorlázattal és rengeteg gyakorlással lehet csak az RG65 hajóosztály versenyein eredményesen szerepelni.

IV. Forró Krisztián ( Dragon Force - Csókasails vitorla!)

V. Lakatos András ( Bat-65 hajóval) Sajnos őt kifogták a pecások, ezért elvesztette az esélyét, hogy a dobogóra kerüljön pedig a kezdetek nagyon bíztatóak voltak. Sebaj, majd legközelebb több lesz a szerencséje.Eddig két helyen győzőtt az RG65. Abszolút 70 cm alatti (" A" csoport) és RG65 osztály.

DE!

A "yardstick" versenyben is dobogóra kerültek a "Zergék"! Itt a Csóka Laci F5-M hajója egy hatalmas vitorlával ellátva nyeret a versenyt, beáállítva az új Tókerülő rekordot! A második viszont Kloiber Ákos és a harmadik Molnár Imre lett! Ez is remek eredmény! Különösen annak fényében, hogy 8 hajó is "elsűlyesztette" az eddigi rekord menetidőt!
Az RG65 tehát " nagyon ott van a szeren". Szerintem folytassuk!